Există mai multe tipuri diferite de sisteme de umbrire pentru case și terase, care pot ajuta la protejarea împotriva radiațiilor UV ale soarelui și a încălzirii excesive în interiorul casei sau pe terasă. Iată câteva exemple:

  1. Pergole: Acestea sunt structuri construite pe o terasă sau în grădină, care pot oferi umbra și protecție împotriva vremii. Pergolele pot fi construite din diferite materiale, cum ar fi lemn, metal sau plastic, și pot avea diferite forme și dimensiuni.
  2. Cortine de umbrire: Acestea sunt fabricate din materiale rezistente la apă și UV și pot fi trase sau împinse pentru a acoperi sau descoperi o fereastră sau o terasă. Cortinele de umbrire sunt ușor de instalat și pot fi găsite într-o varietate de culori și stiluri.
  3. Rolete: Acestea sunt disponibile în diferite materiale, cum ar fi plasticul, bambusul sau inul, și pot fi trase sau împinse pentru a acoperi sau descoperi ferestrele. Roletele sunt ușor de întreținut și pot oferi o protecție bună împotriva lumin
  4. Jaluzele: Acestea sunt o opțiune populară pentru umbrirea ferestrelor și pot fi ajustate în funcție de nevoile utilizatorilor.
  5. Plase de țânțari: Acestea sunt utilizate pentru a proteja împotriva țânțarilor și a altor insecte și pot fi instalate atât în interior, cât și în exteriorul unei clădiri.

Există mai multe tipuri de sisteme de umbrire pentru case și terase, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor.

  1. Umbrele: sunt ieftine și ușor de instalat, dar oferă o protecție limitată împotriva soarelui și a intemperiilor și pot fi dificil de manevrat în anumite condiții meteorologice.

  2. Pergolele: sunt mai costisitoare și necesită o instalare mai complexă, dar oferă o protecție mai bună împotriva soarelui și a ploii și pot fi utilizate pentru a crea un spațiu mai intim.

  3. Tende: sunt o opțiune versatilă și pot fi întinse sau strânse după nevoie, dar pot fi dificil de întreținut și necesită înlocuire periodică.

  4. Păturile retractabile: sunt o opțiune modernă și elegantă, dar pot fi costisitoare și necesită întreținere regulată pentru a se menține în stare bună.

Cel mai bun sistem de umbrire pentru casa sau terasa ta depinde de necesitățile și dorințele tale, precum și de bugetul disponibil. Este important să acorzi atenție atât calității cât și durabilității sistemului de umbrire pe care îl alegi.

Sistemele de acoperișuri produse de Cristal Prod Sistem cuprind o mare varietate de pergole retractabile care pot satisface nevoile și cerintele diverse. Pergolele sunt elementele cheie nu numai în scopuri de umbrire, ci pentru extinderea spațiului de terasă cu eleganța. În plus, pergolele sunt o modalitate ideală de acoperire a unor zone mari deschise. Pergola retractabilă Persa este singurul model garantat la rezistența încarcarilor cu zapadă. “Pergole terase bioclimatice”

Oferim funcții ușor de utilizat cu acționare electrică, telecomandă, automatizări, precum si selectarea personală a culorii pentru adaptarea optimă a sistemelor noastre la nevoile dvs. Toate pergolele noastre retractabile sunt complet parametrizabile, oferim pergole aproape la toate tipurile de terase. Concentrându-ne pe caracteristicile unice ale fiecarui spațiu, vă propunem o pergolă metalică care asigură sigurantă, durabilitate în conditii  meteorologice grele, atât iarna cât și vara!

Pergola retractabilă bioclimatică este alegerea ideală care oferă acoperirea / umbrirea teraselor pe tot parcursul anului. Mai precis, sunt extrem de rezistente la zăpadă, permițându-le să funcționeze lin în orice condiții meteorologice. În consecință, acestea au capacitatea de a regla temperatura spațiului dvs. într-un mod natural. Pergola retractabilă cu prelată se folosește în sezonul de vara, este 100% impermeabilă.