Pergolele pot fi de mai multe tipuri, în funcție de design, materialele folosite pentru construcție și scopul lor. Unele exemple de tipuri de pergole sunt:

 1. Pergole fixe – acestea sunt pergole care nu au sisteme de închidere sau deschidere și oferă doar umbra și protecție împotriva vremii.
 2. Pergole retractabile – acestea sunt pergole care au tăblii orizontale care pot fi trase sau împinse pentru a acoperi sau descoperi spațiul sub ele. Acest sistem poate fi controlat manual sau poate fi automatizat.
 3. Pergole mobile – acestea sunt pergole care pot fi mutate în diferite locuri în funcție de nevoile utilizatorilor.
 4. Pergole biclimatice – acestea sunt pergole care au sisteme de încălzire, răcire și ventilație integrate și sunt proiectate pentru a menține o temperatură confortabilă în spațiul în care sunt instalate, indiferent de vreme.
 5. Pergole cu acoperiș transparent – acestea sunt pergole care au un acoperiș transparent din materiale precum policarbonat sau policarbonat durabil, care permite trecerea luminii și a aerului, dar oferă protecție împotriva ploii și soarelui puternic.
 6. Pergole cu grilaj – acestea sunt pergole care au o structură de grilaj pe care cresc plante și flori, oferind astfel o adăugare naturală și decorativă la spațiul în care sunt instalate.

Există mai multe tipuri diferite de pergole, care variază în funcție de materialul de construcție, forma și funcționalitatea lor. Iată câteva exemple:

 1. Pergole din lemn: Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de pergole și sunt construite din lemn masiv sau lemn tratat pentru a rezista la intemperii.
 2. Pergole din metal: Acestea sunt mai durabile decât pergolele din lemn și pot fi realizate din oțel sau aluminiu.
 3. Pergole retractabile: Acestea au o tăblie orizontală care poate fi trasă sau împinsă pentru a acoperi sau descoperi spațiul sub ea.
 4. Pergole biclimatice: Acestea au sisteme de încălzire, răcire și ventilație integrate și sunt proiectate pentru a menține o temperatură confortabilă în spațiul în care sunt instalate, indiferent de vreme.
 5. Pergole cu acoperiș înclinat: Acestea au un acoperiș înclinat pentru a permite scurgerea apei de ploaie și sunt adesea utilizate în locuri unde plouă frecvent.
 6. Pergole cu cortină: Acestea au cortine care pot fi trase în jurul pergolei pentru a oferi o protecție suplimentară împotriva vremii.

Sistemele de acoperișuri produse de Cristal Prod Sistem cuprind o mare varietate de pergole retractabile care pot satisface nevoile și cerintele diverse. Pergolele sunt elementele cheie nu numai în scopuri de umbrire, ci pentru extinderea spațiului de terasă cu eleganța. În plus, pergolele sunt o modalitate ideală de acoperire a unor zone mari deschise. Pergola retractabilă Persa este singurul model garantat la rezistența încarcarilor cu zapadă. “Pergole terase bioclimatice”

Oferim funcții ușor de utilizat cu acționare electrică, telecomandă, automatizări, precum si selectarea personală a culorii pentru adaptarea optimă a sistemelor noastre la nevoile dvs. Toate pergolele noastre retractabile sunt complet parametrizabile, oferim pergole aproape la toate tipurile de terase. Concentrându-ne pe caracteristicile unice ale fiecarui spațiu, vă propunem o pergolă metalică care asigură sigurantă, durabilitate în conditii  meteorologice grele, atât iarna cât și vara!

Pergola retractabilă bioclimatică este alegerea ideală care oferă acoperirea / umbrirea teraselor pe tot parcursul anului. Mai precis, sunt extrem de rezistente la zăpadă, permițându-le să funcționeze lin în orice condiții meteorologice. În consecință, acestea au capacitatea de a regla temperatura spațiului dvs. într-un mod natural. Pergola retractabilă cu prelată se folosește în sezonul de vara, este 100% impermeabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *